Skip to main content

Radmila Slavković

Radmila Slavković je rođena u Beogradu. Osnovno muzičko obrazovanje stiče u MŠ "Vatroslav Lisinski" a srednje u MŠ "Dr Vojislav Vučković" u klasi profesora Biljane i Dragana Radosavljevića. Osvaja brojne savezne, republičke i festivalske nagrade. Dalje školovanje nastavlja na katedri za Etnomuzikologiju, gde je diplomirala 2002.god u klasi Dimitrija Golemovića.

Od 1993.god. radi u MŠ "Živorad Grbić" kao prof.harmonike a 1995.god. na univerzitetu "Braća Stamenković" kao prof. harmonike i solfeđa. Od 2001. god. radi u MŠ "Dr Vojislav Vučković", na estradnom odseku, kao prof. Etnomuzikologije, Etnologije, Istorije estrade, i Aranžiranja. U nastavu Etnomuzikologije uvodi praktično igranje orskih narodnih igara i pevanje tradicionalnih narodnih pesama, na opštu radost učenika. Od 2003.god. predaje još neke teoretske predmete, Harmoniju, Muzičke instrumente i Teoriju muzike. Zapažene su visoke nagrade njenih učenika na republičkom takmičenju iz Teorije muzike.

Od 2001. god. aktivno radi sa decom predškolskog uzrasta na njihovom muzičkom razvoju i razvoju njihove koncertne aktivnosti, o čemu govore Novogodišnji koncerti u sali škole i brojni drugi nastupi predškolaca u salama Kolarčeve zadužbine, Skupštine grada, Doma vojske, SKC-a, Ustanove kulture Palilula.

Od 2018.god se bavi i bibliotečkim radom u školi kao i afirmacijom učenika za pisanje školskog časopisa.

Udata je i majka troje dece Marka,Ane i Dunje.

Harmonika