Skip to main content

Ивана Поповић

Ivana Popović

Ивана Поповић, рођена је у Београду 1978. године. Основну и средњу музичку школу “Др Војислав Вучковић” завршила је у класи професорке Мирјане Савић. Као ученица учествовала је на многим такмичењима на којима је освајала бројне републичке и савезне награде.

Музичку академију Универзитета Црне Горе на Цетињу уписује са 17 година у класи профeсора Љубише Јовановића где и као студент осваја бројне награде на републичким и савезним такмичењима, као солиста и у камерним ансамблима.

У Барију (Италија), на првој години студија, добија шансу да изведе премијерно дело професора и декана Музичке академије на Цетињу Сенада Гачевића: Leave me alone.

Током студија похађала је мајсторске курсеве реномираних професора :Мишел Дебоста, Кетлин Честин, Јаноша Балинта и др. 2001.године започиње педагошку каријеру као професор флауте у музичкој школи “Др Војислав Вучковић“, у Београду .

2002. и 2003. године, на позив колеге проф. Љубише Јовановић (проф.кларинета) , учествује на музичким камповима као професор предавач у Сремској Митровици и Аренђеловцу.

2002. године учествује у пројекту „Мали оркестар“ који су чиниле разне генерације ученика и професора музичке школе „Др Војислав Вучковић“, изводећи ауторску музику проф.Зорана Петровића на стихове Душка Радовића и Љубивоја Ршумовића. Исте године је учествовала и у снимању ЦД-а у студију 6 Радио Београда.

Била је руководилац Дувачког одсека од 2007. до 2017. године. Њени ученици су, поред великог броја наступа у школи и концертним салама у Београду и широм земље , освајали републичке и међународне награде на такмичењима у земљи и иностранству (преко 150) и успешно настављали школовање на Факултету музичке уметности, како код нас у земљи тако и у иностранству.

Учествовала је као члан жирија на Међународном такмичењу Даворин Јенко (2021), Републичком такмичењу (2022), Међународном такмичењу Петар Коњовић у Београду (2023), Међународном такмичењу Даворин Јенко (2024).

2011-2016 године је била активни члан ансамбла „Лола класик“ чији је оснивач и руководилац професор мр. Љубиша Јовановић.

Flauta