Skip to main content

Danijela Milutinović-Nenić

Danijela Milutinović

Rođena je 1979. godine u Beogradu. Nižu i srednju muzičku školu završila je u klasi prof. Ljubomira Polojca u MŠ “dr Vojislav Vučković” i “ Josip Slavenski”. Diplomirala je 2002. godine u klasi prof. Sandre Belić na FMU u Beogradu, a magistarske studije upisuje u klasi prof. Imrea Kalmana na Akademiji Umetnosti u Novom Sadu gde je i radila kao asistent prof. Kalmana do 2008. Godine. 2009. godine upisuje Specijalističke studije u Nemačkoj na Hochschule fur Music und Drama u Hanoveru kod prof. Leonida Gorokhova. Usavršavala se na kursevima Ksenije Janković, Kirila Rodina, Ronalda Pidouxa, Louis Hopkins, Stanislava Apolina, Reinharda Latcka, Mark Kosowera. Sarađivala je sa članovima Borodin Quarteta i Amadeus Quarteta.

Kao solista i kamerni muzičar osvojila je veliki broj nagrada i održala koncerte širom Srbije, zatim u Austriji, Francuskoj, Nemačkoj, SAD, Kanadi, Meksiku, Grčkoj, Švedskoj, Islandu, Crnoj, Gori, Sloveniji, Italiji, Kosovu… Aktivna je i kao studijski muzicar. Sarađivala je sa svetski poznatim umetnicima Andreom Bocelliem i Goranom Bregovićem. Bila je član orkestara “ Sveti Đorđe” (1997-1999), “Arte” (2000-2002) i “Dušan Skovran” (2013-2014). Snimala je za radio i televiziju RTS, RTL Austrija I Nemačka.

Stalni je član Tria Agape (www.trioagape.rs), Wonder Strings Quarete-a (www.wonderstrings.com) i od 2013. No Borders Orchestra (www.nobordersorchestra.org).

Od 2010. godine radi kao profesor violončela u MS “dr Vojislav Vučković”.

Violončelo