Skip to main content

Zorana Ćalić

Zorana Ćalić

Rođena u Beogradu, nižu i srednju muzičku školu "Josip Slavenski" završila je u klasi prof. Ružice Radenković. Tokom školovanja pohađala je majstorske kurseve kod prof. Arbo Valdme, Konstantina Boginoa, Igora Laska i Nade Kecman. Dobitnik je više republičkih i saveznih nagrada. Studirala i diplomirala u klasi prof. Arbo Valdme na FMU u Beogradu. U toku studija, nastupala je kao solista sa orkestrom i kao deo kamernih ansambla. Snimala je za Radio i TV Beograd, Novi Sad, Kotor, Osijek, Kopar, Ljubljanu i Zagreb.

Od 1989. radi kao prof. klavira u Muzičkoj šloli "Josip Slavenski" kao i ko-osnivač muzičke igraonice za decu od 3-6 godina starosti u KC stari grad, u o kviru "školigrice" ('93-'95).

Od 1995-2004. živi i radi u San Francusku, gde 1998. osniva svoj Piano studio. Istovremeno aktivno učestvuje u radu MTA širom San Franciska i njegovog okruženja. Sarađuje sa Crowden School u Berkliju, a učenici joj nastupaju širom Kalifornije. Provela je dve godine u timu Edison Akademije u SF, specijalizovala se na temi razvoja muzičkog talenta kod dece 4-7god. Od 2004.god.radi kao prof. klavira u Muzičkoj školi „dr Vojislav Vučković" nastavljajući tradiciju Ruske pijanističke škole.

Klavir