Skip to main content

Nataša Bežek

Bežek Nataša rodjena je u Beogradu 27.10.1967.godine. Niže i srednje muzičko obrazovanje završila je u muzickoj školi "Dr Vojislav Vučković" u Beogradu, u klaci prof. Desanke Petrović. Fakultet muzičke umetnosti pohadjala je i završila u klasi eminentne profesorke i pijanistkinje Olge Jovanović. Kao djak i student nastupala je na mnogobrojnim koncertima i takmičenjima (lokalnim, republickim i saveznom).

Pedagoški rad započela je 1988. godine u muzičkoj školi "Josif Marinković" kao apsolvent na akademiji, a po diplomiranju, je stupila u stalni radni odnos u istoj školi. Od 1997.godine prelazi u muzičku školu "Dr Vojisla Vučković" . Dolaskom u skolu "Dr Vojislav Vučković", počinje da obavlja dužnost šefa klavirskog odseka, i osnivač je medjunarodnog klavirskog takmičenja, koje danas nosi naziv "Memorijal Dr Vojislav Vučković". Učestvovala je kao član žirija na Republičkim takmičenjima, Memorijalu "Dr Vojislav Vučković", u Italiji Verbanja i dr. Sa svojim učenicima aktivno učestvuje na koncertima i takmičenjima u zemlji i inostranstvu od kojih izdvajamo:
Takmičenju mladih pijanista u okviru Memorijala Vučković, Medjunarodno takmičenje Jenko, Takmičenje mladih pijanista Šabac, Međunarodno takmičenje Petar Konjović, takmičenje u Nišu, Festival muzičkih škola, Republičko takmicenje, kao i takmičenja u Italiji i Francuskoj. Osvojila je preko 60 nagrada na takmičenjima sa učenicima, a Lauretska odličja u Italiji i Memorijalu "Vučković".

Sa učenicima ostvaruje lep i kvalitetan odnos, i ostaje u kontaktu sa njima i nakon završenog školovanja. U večitoj je potrazi za manje poznatim delima koja doprinose osveženju klasične klavirske literature. Amaterski se bavi glumom, tangom i kreativnim manuelnim zanatima. Majka je jednog deteta, Andreja.

Klavir