Skip to main content

Нађа Пешић

Nađa Jovanović

Рођена 1990. године у Београду. Нижу и средњу школу клавира завршила је у класи проф. Бранке Жиравац-Јеремић. Факултет Музичке Уметности у Београду уписала је са 16 година, а дипломске и мастер студије завршила је у 21. години у класи проф. Милоша Михајловића. Током школовања освајала је бројне награде на међународним такмичењима у Паризу, Београду, Нишу и Аранђеловцу.

Наступала је у салама Народног музеја, Етнографског музеја, Народне библиотеке, Галерији САНУ, УК Пароброд. Такође је била активни учесник курсева проф. Игора Ласка и Бориса Романова. Упоредо је завршила и смш одсека за соло певање.

Њени ученици освајају награде на Републичком такмичењу, такмичењу Фантаст у Бечеју и такмичењу Др. Војислав Вучковић (лауреат), и активно наступају на концертима поводом Дана школе.

На меморијалу Др Војислав Вучковић била је секретар жирија.

На позив Радио телевизије Србије била је резервни члан националног жирија за Евровизију.

Аутор је и водитељ првог и јединог подкаста у региону који обрађује теме из класичне музике и културе у оквиру школског Јутјуб канала. Била је члан комисије за доделу средстава  у култури на позив општине Стари град, као и члан организационог одбора панела поводом смрти Војислава Вучковића у организацији Музиколошког друшта Србије и ФМУ у  Београду.

2022. година наступа у сали Београдске Филхармоније у оквиру концерта професора.

Поседује сертификат Монтесори музичке едукације, и активно се стручно усавршава у области педагогије.

Упоредо ради као професор клавира у центру за музичку едукацију "Чаробна фрула".

На позицији помоћника директора школе је од 2021. године.

Klavir