Paunović Darinka

Darinka Paunović

pijanistkinja-korepetitor

Zavrsila je Muzičku akademiju u Beogradu u klasi prof.Andreja Pregera.Usavršavala se u klasama prof. konzervatorijuma Čajkovski u Moskvi Evgenija Timakina i prof. Pariskog konzervatorijuma Konstantina Boginoa.

Pobednik je na nekoliko saveznih takmičenja u Jugoslaviji i republičkih u Srbiji.Takodje je pobedila na medjunarodnim takmičenjima u Tortoni (Italija), a 2010 u Sremskoj Mitrovici proglašena najboljim korepetitorom takmičenja.. Nosilac je Oktobarske nagrade grada Beograda za kompozicije napisane na stihove Vladimira Majakovskog.

Zaposlena je u M.Š "Dr.V.Vučković" a radila je i na muzičkim akademijama u Bg i N. Sadu kao i na ALU. Saradjivala kao pijanista na master klasana prof. Jasne Maksimovic, Dejana Mihajlovica, Vesne Stankovic i Dejana Mladenovica. Godinama nastupa sa našim najpoznatijim operskim divama: Draganom del Monako, Milkom Stojanović, Jasminom Ttumbetas, pok. Živanom Saramandićem, Dejanom Maksimovićem... kao i sa violinistkinjom Tatjanom Olujić.

Takodje često nastupa i sa Ruskim pevačkim zvezdama poput velike Tatjane Petrove! Gostovala je u mnogim zemljama Evrope i Afrike.

Klavir

Музичка школа Др Војислав Вучковић
Кондина 6, 11000 Београд
Тел/факс: 011 3241-169
Е-пошта: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.