Mišić Jelena

Mišić Jelena

Jelena Mišić, profesor gitare, rođena je 26. marta 1976. god. u Beogradu. Osnovnu školu i muzičku gimnaziju završila je u Smederevu. Kao učenica je osvajala brojne nagrade na republičkim i međunarodnim takmičenjima. Učestvovala je kao solista i član kamernih ansambala na koncertima, izložbama i književnim večerima. Često gostovanje na Radio Smederevu je preraslo u njeno dugogodišnje angažovanje u Radio Smederevu kao jedan od urednika i voditelja emisije „Tema i klasika“. Pohađala je kurseve kod Džejms G. Bogla, Ljubena Panajotova, Rendala Naja, Tadeuša Pabisjaka, Anastasa Orzukunova, Andrea Silova, Nikite Koškina, Igora Šošina, Vladislava Blahe.

Diplomirala je na Fakultetu muzičke umetnosti „Sv. Kiril i Metodije“ u Skoplju instrumentalni smer, odsek gitara u klasi Pabla Barona de Eskamilje. Od 1997. do 2002. godine radi kao profesor u SMŠ „Kosta Manojlović“ u Smederevu gde je kao dirigent i osnivač orkestra gitara imala brojne nastupe u zemlji i inostranstvu.

Od septembra 2002. godine do danas radi u Srednjoj muzičkoj školi „Dr Vojislav Vučković“ u Beogradu. Tokom rada je bila angažovana na pozicijama šefa odseka gitare i profesora gitare. Učestvovala je na domaćim i međunarodnim takmičenjima za gitaru i sa svojim učenicima osvajala brojne nagrade, a pored toga zapaženo je i njeno učešće u ulozi člana i predsednika žirija na domaćim i međunarodnim takmičenjima.

Govori engleski jezik. Udata je i ima dvoje dece.

Gitara

Музичка школа Др Војислав Вучковић
Кондина 6, 11000 Београд
Тел/факс: 011 3241-169
Е-пошта: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.