Lukić Sonja

Rođena je 14.07.1988. godine u Beogradu.

Niže i srednje muzičko obrazovanje pohađala je u M.Š. „Dr. Vojislav Vučković“, u klasi prof. Perine Popović i prof. Ivane Nikolić, a uporedo je završila i III beogradsku gimnaziju, sa odličnim uspehom 2007. godine. Iste godine upisala je osnovne studije na Fakultetu muzičke umetnosti, odsek za klavir, koje je završila 2011. godine u klasi prof. Tijane Humo.

Dalje usavršavanje nastavila je na Master studijama u istoj klasi na FMU u Beogradu, koje završava 2013. godine.

Pohađala je kurseve prof. Đorđa Milojkovića i Mirjane Rajić.

Dobitnica je I, II i III nagrada na školskim, republičkim i međunarodnim takmičenjima, kao solista i kamerni izvođač. Tokom niže i srednje muzičke škole učestvovala je na danima Šopenove muzike u galeriji Kolarčeve zadužbine i dvorani SKC-a. Od 2005 godine nastupala je sa ansamblom Tango Juventud, u klasi profesora i bandoneoniste Aleksandra Nikolića, sa kojima osvaja I mesto na takmičenju muzike Astora Piazzole u Italiji, u Castelfidardu.

Kao solista i kamerni izvođač nastupala je u dvorani Ilije M. Kolarca, Skupštini grada Beograda, SKC-u, DKC-u, Kuci Kralja Petra I, Artget galeriji i dr. Dobitnica je Dositejeve stipendije za 1000 najboljih studenata iz Fonda za mlade talente Republike Srbije za 2011.godinu.

Trenutno nastupa kao kamerni izvođač sa tango ansamblom “Tanguango”.

Klavir

Музичка школа Др Војислав Вучковић
Кондина 6, 11000 Београд
Тел/факс: 011 3241-169
Е-пошта: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.