Jakovljević Marina

Marina Javkovljević

Rođena u Beogradu u porodici muzičara: majka prof. solfeđa, otac muzički urenik RTS-a i džez publicista, ujak osnivač prvog džez orkestra u Srbiji.

Osnovno muzičko obrazovanje stekla je u MŠ „dr Vojislav Vučković“ u klasi prof. Jelice Vladiković a srednje obrazovanje u MŠ „Josip Slavenski“ u klasi prof. Žike Jovanovića. U toku školovanja osvajala je brojne prve nagrade na Republičkim, Saveznim (Jugoslovenskim) takmičenjima i festivalima kao solista i u kamernom triu. Sa 15 godina nastupila je sa orkestrom JNA izvodeći 1. stav Betovenovog trećeg koncerta u c-molu.

Četvorogodišnje studije klavira završila je sa najvišom prosečnom ocenom na Konzervatorijumu „Luiđi Kerubini“ u Firenci, u klasi prof. Alesandra Spekija. Za vreme studija nastupala je kao predstavnik Konzervatorijuma u raznim salama Firence kao solista i u kamernom sastavu.

Uz studije usavršavala je kamernu muziku kod prof. Franka Rosija (violiste sastava „Kvarteto italijano“)

Po povratku u Beograd svirala je u kamernim sastavima a kao spoljni saradnik RTS-a izveštavala o koncertima u Evropi za emisiju „Susretanja“.

U MŠ „dr Vojislav Vučković“ zaposlena je od oktobra 1982. Njeni učenici osvajali su nagrade na Republičkim takmičenjima, Memorijalu „Vučković“, takmičenju „Petar Konjović“, takmičenju „Nikolaj Rubinštajn“ u Parizu i „Paul Haris“ u Verbaniji (Italija).

Govori četiri strana jezika a bavi se još i Jogom, Tai či-em, Či gong-om i Reiki-jem.

Klavir

Музичка школа Др Војислав Вучковић
Кондина 6, 11000 Београд
Тел/факс: 011 3241-169
Е-пошта: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.